sâmbătă, 19 iunie 2010

Încotro?

Am văzut la Antena 3 o emisiune cu Radu Câmpeanu. Dincolo de prestanta seniorului si de imaginea de lord a lui Ion Ratiu, am revăzut imagini filmate în zorii democratiei românesti. Acum mă simt ca la apusul acesteia si încă mai pendulăm între Iliescu si Băsescu. Nu pot să nu mă întreb: cum ar fi arătat România, dacă în urmă cu 20 de ani sau oricând, de atunci până în prezent, am fi ales democratia si nu hăhăiala spre dictatura care ne bate la usă cu piciorul, zguduindu-ne usa din tâtâni? Am avut o tentativă în 1996, dar ne-a trecut repede. De ce suntem chemati oare să alegem între incompetentă si coruptie si de ce le alegem întotdeauna pe amândouă?

Din păcate, elitele românesti au fost ucise, arestate sau fortate să plece. Valorile au fost răsturnate în perioada comunistă si asa au rămas. Am schimbat oamenii, dar am pus altii, ghidându-ne după ceea ce poporul acesta a fost dresat să aleagă. Tupeul si aroganta, minciuna si agresivitatea sunt încă apreciate de acest popor. Altfel, cum oare se explică realegerea unui presedinte care, întrebat de ce a lovit un copil, a răspuns cu nonsalantă: "Poate o fi spus ceva copilul.", ca si cum acest motiv ar fi fost suficient pentru a-l pocni, pentru ca, după ce s-a dezmeticit, să mintă cu nesimtire si să verse noi lacrimi de prostire a natiei.

Încă suntem îndobitociti si mă întreb cât om mai răbda ca bivolii?

17 comentarii:

  1. Pentru mine, politica și mașinile sunt una și aceeași necunoscută....nu înțeleg nimic din ele. Nu înțeleg nici de ce am carnet și nici de ce trăiesc în România.

    RăspundețiȘtergere
  2. interesant lucru. sunt mii de bloguri, dar parca peste tot dau de aceleasi persoane. :)
    cum te perindai tu mai inainte pe blogul Doncai, dupa ce si eu, cu cateva minute inainte, facusem acelasi lucru :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragă Septembrie,

    Dacă nu conduci masina, nu-i bai, dacă nu te influentează politica, iar nu-i bai. Problema e că oamenii ăstia care ne-au adus dictatura mizează exact pe dorinta noastră de a nu mai auzi de ei. Si ce ne fac? Ne iau banii, le taie pensiile părintilor si bunicilor nostri... Si cine sunt ei? Niste incompetenti si niste corupti care au ajuns acolo din neatentia noastră. Ceea ce spui tu seamănă cu dorinta unui om care tocmai s-a mutat pe o stradă rău famată de a nu fi atent la infractori. E naturală nevoia de detasare, dar când infractorii îti intră în casă, ce faci? Îti mentii dezinteresul fată de ceea ce se întâmplă? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. ...am fost plătit...să te păzesc...:))

    RăspundețiȘtergere
  5. ;)) tu esti sigur de ce ai ales sa faci? crede-ma ca toti banii din lume nu merita sa te lasi ametit urmarindu-ma :)
    dar cine te-a platit? :P cine considera ca am nevoie sa fiu pazita? :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Cine m-a plătit? Ăsta e secret profesional. Cât despre ameteală, ce mai contează un vertij în plus? :))

    RăspundețiȘtergere
  7. atunci...urmareste-ma! multa bafta iti doresc! sa tii pasul cu mine, da?

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt cu un pas înaintea ta. :)))) Să treci pe acolo, bine?

    RăspundețiȘtergere
  9. Păi, nu mai conduc mașina de vreo 4 ani, renunțând astfel la un obiect inutil din punctul meu de vedere. Ce să fac cu ea? Să admir semafoare? Că plăcerea condusului nu o regăsești nici în oraș, nici în afara lui...Am constatat că mersul pe jos, sau cu bicicleta îmi e mult mai benefic.
    Apoi politica...mă doare realitatea, mă dor privirile oamenilor, neputința lor și a mea. Ce am putut să fac am făcut. Dar, cel puțin din neatenția mea nu au ajuns acolo. Nu sunt răspunzătoare de niciun vot acordat celor prezenți azi în politică. Dar, ce pot să mai fac? Se ridică câte unul răzleț, pe ici pe colo și atât. Vedem infractorul și la o adică nu recunoaștem nimic. Ne-am transformat în niște melci...

    RăspundețiȘtergere
  10. Neputinta nu e un dat. Ne-o atragem si ne-o asumăm. România a ajuns un stat dictatorial si noi stăm si privim cum suntem legati.

    RăspundețiȘtergere
  11. Reactie populară. Fără ea, latul se va strânge. Reactia ta, a mea, a lui... Reactia noastră.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu mă întreb dacă o să apuc să mai trăiesc reacția....

    RăspundețiȘtergere