sâmbătă, 26 iunie 2010

Să ne-ntrebăm?

De ce mă-ntreb? Ce nevoie am de întrebări? Cred că de fiecare dată când începem ceva, cel putin în mod inconstient, ne întrebăm de ce am pornit pe acel drum si unde vrem să ajungem. Si, chiar dacă întrebările rămân negândite, într-un fel sau altul, căutăm răspunsuri la ele. Nu e ceva rău să ne întrebăm. Problemele apar doar când primim răspunsuri nedorite la întrebări neexprimate. Cele exprimate ne ajută să ne adaptăm la răspunsurile pe care le vom primi, să le reformulăm si să exersăm echilibristica existentială între întrebări si răspunsuri.

Chiar... Ce ati dori să vă întreb? Si ce vă întrebati voi însivă? Sau la ce întrebări ati vrea să vă răspund? Curiozitatea e bună, dacă si gândul ti-e curat.

28 de comentarii:

  1. Mi-ar plăcea să-mi pui cele mai grele întrebări din lume. Intrebări al căror răspuns să-mi fie frică să-l aflu. ...Iar apoi frica să dispără...

    RăspundețiȘtergere
  2. Crezi că oamenii au încetat să mai creadă? În ei, în ceilalți...Crezi că s-a pierdut dorința? Când ne-am pierdut speranța și de ce am devenit așa de egoiști? De ce nu mai contează celălalt, de ce nu mai oferim ajutor, de ce punem capul în pământ și mergem orbește înainte, indiferent unde ne duce...?
    Tu de ce încă speri...Nu te simți neputincios, trezindu-te zilnic în același haos?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cele mai grele întrebări din lume? Nu stiu care ar putea fi, dar îmi trec prin minte: "Cine esti?", "De unde vii?", "Încotro mergi?". Răspundem noi la ele? Eu cred că da, dar nu în cuvinte. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Întrebare pentru Joker:

    Când îti trece criza de nervi? Faptul că mă înjuri e, deja, destul de enervant, dar să o mai faci si agramat...

    RăspundețiȘtergere
  5. tu cine esti? tu de unde vii? tu incotro te indrepti?

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Loredana

    Habar n-am, dar mă străduiesc să aflu.

    RăspundețiȘtergere
  7. faceti o pasiune unul pentru altul :)
    iar eu sunt martora :)
    altceva ce aveti de oferit, dragilor?

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Septembrie

    Am întâlnit oameni care mai cred si asta face haosul să arate asa cum este: mic si penibil.

    RăspundețiȘtergere
  9. ce faci?
    astazi vreau sa te intreb... care a fost cel mai frumos lucru care ti s-a intamplat ieri? dar cel mai putin placut?

    RăspundețiȘtergere
  10. Ieri am avut un examen. Înainte de acesta, am avut un fel de seminar cu unul dintre profesori. Mi-a plăcut foarte mult spiritul său critic, finetea observatiilor si curajul de a spune lucrurilor pe nume. Tot acolo am trăit, însă, si insatisfatia de a constata că făcea aceleasi lucruri pe care le critica. Avem o oca pentru ceilalti si alta pentru noi.

    RăspundețiȘtergere
  11. asa e! doar stii ca nu putem vedea in ceilalti decat ceea ce exista in noi! si intotdeauna e mai usor sa-i judecam pe ceilalti. iar daca stai sa-i observi detasat pe cei din jur, ai sa vezi ca dau celorlati sfaturile pe care ei ar trebui sa le urmeze, de care ei au nevoie!

    RăspundețiȘtergere
  12. Fenomenul se numeste proiectie si li se întâmplă mereu altora. :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Berbecia nu poate fi apreciată de pesti si nici criticată, pentru că, după teoria ta, criticăm ceea ce avem si noi. Sau au si pestii berbecia lor?

    RăspundețiȘtergere
  14. şi peştii au berbecia lor, clar. dar in cantitati mai mici :p
    tu manifesti din pestisori?

    cand?

    RăspundețiȘtergere
  15. Doar dacă e o manifestatie aprobată de primărie, că nu vreau să primesc amendă. Si dacă mai vin si alte înotătoare. Oricum, ar fi un miting tăcut, cu mii de strigăte mute. :))

    RăspundețiȘtergere
  16. strigatele mute sunt auzite de cine trebuie :P
    intotdeauna!
    iar pestisorii nu au nevoie de aprobari :)
    inseamna ca tu nu "auzi" nimic din ce spun eu aici?

    RăspundețiȘtergere
  17. Da' tu ai aprobare. Ce? Nu ai? :))

    RăspundețiȘtergere
  18. cred ca lumea ar fi minunata daca toti am fi liberi! daca mintea noastra ar fi libera! nu am avea niciodata nevoie de aprobare! si am trai in armonie!
    dar cu cat suntem inlantuiti mai tare, cu atat ne limitam si noi libertatea interioara.
    o dupa amiaza minunata!

    RăspundețiȘtergere
  19. Umorul e si el o formă de libertate. La tine de după-amiază? Că pe aici e cam 7 seara. :))

    RăspundețiȘtergere
  20. ai exprimat un adevar atat de simplu cand ai scris ca''...problemele apar doar când primim răspunsuri nedorite la întrebări neexprimate. Cele exprimate ne ajută să ne adaptăm la răspunsurile pe care le vom primi....''dar,ca orice lucru simplu...e complicat....pentru ca,adaptarea e complicata....sa te adaptezi inseamna sa te pliezi pe ceva care nu te caracterizeaza 100%....:)
    cat despre intrebari si raspunsuri....cineva de aici de pe blog mi-a dat''leapsa''...m-a amuzat teribil...
    nu sunt neaparat intrebari dar...categoric ce scriem reprezinta niste raspunsuri....ti-as da leapsa la randul meu cu toate ca,am mai incercat o data si cel vizat a dat inapoi :)
    daca o primesti....gasesti restul pe blogul meu...have fun :)

    RăspundețiȘtergere
  21. mi-ar placea sa pot sa nu mai pun intrebari deloc!
    Sa iau fiecare clipa de-a gata! Sa ma bucur de fiecare secunda la maxim!
    Sa fiu eu si nu ceea ce vor ceilalti sa fiu!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Să primesc leapsa înseamnă să răspund la întrebările alea?

    RăspundețiȘtergere
  23. pai si la mine tot 7 era. iar pentru mine dupa amiaza e pana la ora 8. :D
    exista vreo regula care spune ca nu pot spune la ora 7 "o dupa-amiaza minunata"?. si daca exista, trebuie sa ma supun ei?

    RăspundețiȘtergere
  24. Nuuu, nicidecum. Poti să spui si "mai aveti cimbru?".

    RăspundețiȘtergere
  25. Scuza-ma Zorro ca ma bag si eu, dar chiar as vrea sa o intreb pe Loredana de ce nu se simte libera, ce o ingradeste? ce intelege prin libertate? toti strigam cu ani in urma ca vrem libertate. i-ti place ceea ce vezi in jurul tau acum? nu stiu cine esti si ce meserie ai, poate esti un simplu muncitor...esti de acord cu libertatea pe care o au patronii de azi?nu stiu cati ani ai, poate ca esti maritata sau nu, vrei libertatea dea iubi pe cine vrei si cand vrei si unde vrei,vrei libertatea de a insela pe cel iubit ptr. ca esti libera sa o faci dar vrei libertatea de ai fi fidela?... sau ti se pare o constrangere...? TOTI SUNTEM LIBERI, IMPORTANT E CE VREM SA FACEM CU LIBERTATEA NOASTRA.DOAR VIATA SI EXPERIENTELE VIETII NE CONSTRANG SA NE GHIDAM DUPA NISTE REGULI(PE CARE FIECARE LE INTELEGE IN MODUL SAU)PENTRU CA NI SE PAR UTILE NOUA IAR DACA CINEVA NE SPUNE CA NU E BINE CREDEM CA INCEARCA SA NE IA LIBERTATEA. OARE CHIAR ASA SA FIE...?

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna Anonimule!
    Nu "i-mi" place ceea ce vad in jurul meu.
    Eu nu vreau nicio libertate! Pentru ca am libertate!
    Vorbeam de libertatea interioara. Daca reusesti sa te debarasezi de toate constrangerile care ti-au fost impuse si pe care ti le-ai impus, - aici vorbesc chiar si de a-ti acorda libertatea de a iubi, de a inlatura frica de iubire, - poti manifesta si libertatea exterioara. Cu bun simt.

    RăspundețiȘtergere