marți, 27 iulie 2010

Pâinea cea bună


Sfânta Treime este izvorul si modelul Iubirii. Din Iubire, Dumnezeu Cel Unul în Treime a făcut omul, după Chipul si Asemănarea Sa. Chipul Lui Dumnezeu în om reprezintă ratiunea, libertatea, simtul responsabilitătii, iar Asemănarea este cea spre care tindem, dobândirea virtutilor Dumnezeiesti. Născut cu Chipul, omul vrea să primească Asemănarea, prin credintă, virtute si fapte.

A făcut Dumnezeu om si a lăsat Iubirea în sufletul lui. A instituit familia, pentru ca Iubirea să aibă un leagăn. Acolo, în familie, Iubirea dospeste, coace pâinea cea bună si se dăruieste tuturor.

Din această pâine, cu cât rupi mai mult si oferi, cu atât o cresti si o împrospătezi. Să ne hrănim cu totii din pâinea cea bună!

5 comentarii:

  1. Foarte bun îndemn! Dar din păcate eu văd că din ce în ce mai puțini oameni dăruiesc iubire sau mai cred în Dumnezeu.
    Când ai timp, îți recomand să intri pe site-ul asta http://www.ortodoxmedia.com/autor/25/Maica-Siluana-Vlad și să descarci din conferințele măicuței Siluana. Vorbește minunat, eu am ascultat tot și sincer mi-a înălțat sufletul. Este minunată!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa e. Maica Siluana e un dar al Lui Dumnezeu pentru români, alături de alti păstrători ai constiintei crestine. Părintele Bastovoi, de asemenea, e un aducător de bucurie ortodoxă. Încă mai avem oameni plini de iubire. Ochi să avem. Si inimă. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. O, si de cate ori uitam sa multumim lui Dumnezeu pentru painea cea buna...
    De cate ori grijile materiale nu o iau inaintea celor spirituale...
    Articole ca acesta, nu fac decat sa ne reaminteasca sa nu abandonam rugaciunile de iertare si de multumire pentru tot ce primim.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai dreptate, Christinne! Si de câte ori nu renuntăm la pâinea cea bună pentru tot felul de dulcegării în urma cărora ne rămâne, totusi, un gust amar.

    RăspundețiȘtergere
  5. minunat... surprinsa placut. oftez si ma hranesc cu lumina din pagina ta...

    RăspundețiȘtergere