sâmbătă, 10 iulie 2010

Soarele răsare iar si iar...

Citisem despre alternanta dintre tendintele euforice si cele depresive... În popor se spune că, întotdeauna, după soare vine furtună si invers. Am cunoscut, însă, într-o zi, o persoană pe a cărei fatză se citea foarte clar starea pe care o avea. Se plângea de perioadele depresive prin care trecea. Eu îi replicam că l-am văzut de multe ori fiind vesel. Am convenit ca, pentru o perioadă, să notăm cu minus zilele în care se trezea trist si cu plus cele în care se trezea vesel. Alternanta lor era evidentă. În egală măsură, patru zile triste erau urmate de alte patru zile vesele si invers. Acesta era ritmul lui.

Faptul că a aflat de existenta acestei alternante l-a ajutat să treacă mai usor peste perioadele depresive, stiind că sunt trecătoare si că vor fi urmate de veselie. Si pe mine m-a ajutat, în perioadele mai putin plăcute din viata mea. Stiam că, având răbdare si făcând ceea ce trebuia făcut, perioada aceea va trece si va răsări din nou soarele. Până la urmă, viata e frumoasă, asa pigmentată cum e. Nu-i asa?

3 comentarii:

  1. Viata e minunata! E savoare!
    Numai ca trebuie sa ne oprim putin din alergatura noastra si sa o lasam sa ne cuprinda! Sa o respiram cu fiecare por!

    RăspundețiȘtergere
  2. ...e de-a dreptul operă de artă! Viaţa, vreau să spun. Propria noastră artă. Contrastul - alternanţa, cum îi spui tu - îmi pare tot prilej de celebrare, nicicum de depresie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu ce spui si îti dau dreptate. Doar că nu m-am referit la faptul că alternanta ar fi motiv de depresie. Era vorba chiar de alternanta între depresie si euforie.

    RăspundețiȘtergere