sâmbătă, 31 iulie 2010

Stiinta datului cu părerea

Antena 3 comentează un studiu "stiintific" cu privire la prostia poporului român. Invitati: un psiholog de televizor, un comediant si un sociolog. Ceea ce mi se pare îngrijorător este faptul că sunt puse la grămadă răspunsuri care denotă incultură crasă, cu răspunsuri care fac trimitere la credintă.

Toti râd de cei care nu cred în evolutionism, desi evolutionismul nu a fost dovedit stiintific, mustăcesc la gândul că oamenii se feresc să muncească duminica, iar credinta în Dumnezeu este asociată cu prostia.

Urât, foarte urât si deloc stiintific. Un amestec de informatii menit să folosească ateismului agresiv, semidoct si îngâmfat.

Lupta aceasta dintre credintă si stiintă este caracteristică atât credinciosilor necredinciosi, cât si sfertodoctilor.

Prin urmare, cred că lupta aceasta cu prostia ar trebui să înceapă printr-o introspectie, inclusiv a celor care au făcut acest studiu.

12 comentarii:

  1. Doamne, cum amestecă totul! Astia au apărut la tv ca mostre de prostie. Prostia la psihologi si la sociologi. Hanibal ăsta a făcut psihologia la "Stefan Gheorghiu"?

    RăspundețiȘtergere
  2. Uneori, vrând să pară inteligenti, oamenii cad în cel mai penibil snobism. Am văzut si eu emisiunea. Cea mai penibilă mi s-a părut moderatoarea.

    RăspundețiȘtergere
  3. On the one hand... on the other hand

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am văzut și nu am auzit nimic, timp de vreo săptămână....și nu pot să spun că mi-au lipsit..:) Bun găsit!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine ai revenit, Septembrie! Nu ai pierdut nimic. Din contră, te-ai îmbogătit, dacă e să judec după amintirile frumoase pe care le-ai adus si pe care le-am primit si eu cu drag.:)

    RăspundețiȘtergere
  6. televiziunile din Romania au adunat o serie de tampiti unii chiar cu diplome,si i-a facut moderatori, acestia invitand oameni de presupusa notorietate si se apuca sa masoare inteligenta la romani nu au testat-o pe a lor intai

    RăspundețiȘtergere
  7. @ anonim 21.42

    Si dacă ar fi vorba numai despre inteligentă...

    RăspundețiȘtergere
  8. Dar e o atitudine anticrestină evidentă în toată această interpretare.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mulțumesc, mă bucur că ți-au plăcut..

    RăspundețiȘtergere
  10. crestin, anticrestin... nici unii nici ceilalti nu ar trebui sa judece...(si asta din ratiuni evidente si diferite de ambele tabere). e trist...tot. mi-e sila de concetatenii mei (unii)...

    RăspundețiȘtergere
  11. Sila... Da, e tristă. Si nu ajută la nimic.

    RăspundețiȘtergere
  12. Au fost plătiţi să vorbească pe o temă comandată...

    RăspundețiȘtergere