sâmbătă, 14 august 2010

Si nu ne-om strânge pumn?

Mă doare durerea tării mele, mă doare tristetea de la fiecare colt. De ce nu se transformă totul în furie? Până în 17 decembrie, Ceausescu făcuse cu mult mai putin, tinând cont de aparatul militienesc pe care-l avea la dispozitie. Crede cineva că Băsescu nu ar fi dat ordin să se tragă, că nu si-ar fi înfundat dusmanii si că nu ne-ar fi dat pâinea pe cartelă?

După ce el si ai lui au secătuit economia, au furat tot ce se mai putea, au ucis sistemul de sănătate, au sufocat învătământul si cultura, acum scot fetele la produs pentru turisti. Cât de mult mai poate coborî România, cât mai răbdăm? De ce nu ne facem pumn distrugător si mână constructoare? Un "Z" nu ajunge. Avem nevoie de încă o Revolutie, dar cine să o facă? Cine?

18 comentarii:

  1. Acum? Nimeni. Pentru ca romanii au memeorie scurta si putere de a rabda nelimitata. Suntem impardonabil de naivi si ne ghidam dupa prima impresie. Asa am ajuns in situatia in care suntem si nu meritam sa iesim usor din ea.
    Asa cum zicea si Mircea Badea, avem nevoie sa ne distrugem de tot ca sa putem renaste, ca s-o putem lua de la capat cu o lectie pretioasa invatata, o lectie pe care sa n-o mai uitam si s-o transmitem din generatie in generatie.
    Adevarul e ca nu meritam sa ne scoata nimeni din situatia in care singuri ne-am bagat. Si ar fi drept sa suferim, pentru a putea produce si promova valori, pentru a ne intoarce la radicinile de care am uitat... Insa, acum nu e momentul. Poate va fi, cand suferinta va fi prea mult de indurat. Inca mai putem.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce poate fi mai umilitor pentru turism si pentru valorile si frumusetile românesti decât să-l transformăm în turism sexual, să facem România un bordel? Ce urmează? Chemăm pedofilii din lumea-ntreagă? Dacă nu ăsta e sfârsitul, atunci care? Cât mai e până la fundul paharului?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca in prostitutie ar consta relansarea economica, numai niste prostituati ar putea spune. Nu trebuie sa ne mire, de la ei nu avem ce astepta.
    Dar noi, noi ceilalti de ce nu-i alungam in pustiu?

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru-că românii sunt ca un burete...absorb tot...și pentru-că au uitat ce e aia furie....furia adevărată care te ridică, care te face să lupți...M-am întristat când le-am văzut chipurile radioase debitând idei tâmpite....pentru-că suntem înconjurați de tâmpiți....Și nu, nu am nicio îndoială că Băsescu nu ar fi spus un DA hotărât...Hm...frunza...o fi fost vorba de frunza Evei și noi nu ne-am prins...

    RăspundețiȘtergere
  5. Furia e un afect. Un bun manipulator ne poate fae sa luptam, iar apoi sa ne dam cu capul de pereti pentru ca am facut-o. Sunt copii in Africa, cu pistoale mitraliera in mana, inca de pe la 12-13 ani, care lupta cu furie pentru niste cretini. Asta nu inseamna insa ca impotriva lui Basescu nu tebuie sa luptam. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Comparatia mi se pare nepotrivită. În plus, avem nevoie de un manipulator, în măsura în care avem deficit intelectual, mnezic si ne lipseste vâna.

    RăspundețiȘtergere
  7. Când ne-om trezi si n-om trece din dictator în manipulator, apoi iar în dictator, dacă nu cumva sunt una si aceeasi persoană? Când ne-om maturiza si om gândi cu capetele noastre?

    RăspundețiȘtergere
  8. Până atunci, ca să dau un sens comparatiei tale, suntem ca si copiii de 12-13 ani, doar că nu avem arme în mâini, ci buletine de vot.

    RăspundețiȘtergere
  9. ...da...buletine de vot...arme fara munitie...
    si septembrie are perfecta dreptate...sigur era frunza evei ...si eva fiind...a costat...nu gluma...

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu știu când...nu știu dacă o să mai trăim acel când. De 20 de ani încoace românii fac sacrificii....din vina lor. Nu cred că sunt pregătiți pentru un nou sacrificiu....din voința lor..

    RăspundețiȘtergere
  11. din pacate, nu mai avem cu cine. ne-am transformat intr-un popor blazat... nu mai avem identitate si nici nu ne mai pasa de asta... tocmai am venit de pe faleza, de la ziua marinei romane. jalnic. basescu ridicol in aberatiile lui binecunoscute. lumea din jur injurand. tot: presedinte, armata, politicieni, viata asta de doi lei a romanului, in general... cu cine sa mai faci o rasturnare de sistem?!

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Pandhora

    Arme fără munitie... Popor care a renuntat la arme, arme care trag aiurea...

    @ Septembrie

    Sacrificii de 20 de ani... Eu nu cred că facem sacrificii. Cred că...pur si simplu...suntem prea inerti. Ne e lene să reactionăm. Revolutia nu a făcut-o poporul, în ansamblul lui, ci o mână de nebuni frumosi.

    @ La Rose Jaune

    Cine mai credea în 1989?

    @ anonimul nemai...publicat

    Am vorbit noi? Ti se pare că as fi de acord cu manipularea? Poate că ar fi bine să-ti iei jos ochelarii de mânz când citesti. E adevărat, Revolutia a început în data de 16, dar a început să se tragă în 17. Deci: ochelarii! Ti se pare că sunt sindicalist? Ha, ha! Un sindicat de-al meu... Tare mi-ar plăcea... Fără greve ratate, fără mitinguri topăitoare... Doar "Z"-uri. Dureroase si utile. Să fie!

    RăspundețiȘtergere
  13. Indiferentă... Mă uitam la unii dintre cei l-au întâmpinat pe Băsescu la Constanta... A fost si huiduit penibilul presedinte, dar încă mai erau români care se uitau în gura lui, asteptând să audă că vor primi ceva si uitând că nu mai suntem în perioadele acelea pe care le visează si Băsescu. S-a dus timpul tătucilor. Dacă nu ne apărăm democratia, ne vom îngropa singuri în slugărnicie.

    RăspundețiȘtergere
  14. Să ne-o apărăm? Cu ce? Cu sărăcie, mizerie, incultură, violenţă, indolenţă, cu manele, cu superficialitate...cu ce?

    RăspundețiȘtergere
  15. @ Septembrie

    Îti dau un nume: Gabriel Liiceanu. Nu i se potriveste nicio etichetă dintre cele enumerate de tine. Totusi...

    RăspundețiȘtergere
  16. Da, ai dreptate....îi respect...dar sunt prea puţini... Mă refeream însă la "masa poporului"...ăştia de zi cu zi, de care te loveşti vrei nu vrei....cei ce ar putea avea puterea....

    RăspundețiȘtergere
  17. ..."avem nevoie de încă o Revolutie, dar cine să o facă? Cine?"
    ...raspuns...noi oamenii...din pacate a fi OM...in societatea de azi...continua sa ramana o pura indeterminare...sistemul capteaza tot ce e particular in noi...si nu ne mai putem identifica cu calitatea integratoare de OM...dar...eu personal inca mai sper...ca suntem capabili sa luam hotarari...chiar sa ne transformam in "pumn distrugător si mână constructoare"...
    ...@Septembrie...imi permit sa spun ca e si lene si indiferenta...sau un melanj intre cele doua...din lene si indiferenta ne-am transformat limita interioara in destin...si ne multumeste aceasta explicatie...o folosim de fiecare data cand cautam o scuza...
    ...Zor...felicitari pentru toata revolta ta...auzi...eu am un mare semn de intrebare...daca prostia consuma mai multa energie decat inteligenta...de ce ne este mai la indemana sa o folosim?...se presupune ca e un efort suplimentar...unde e logica?

    RăspundețiȘtergere