luni, 23 august 2010

Unde-l prindeti, huiduiti-l!


"...unii mi-au dat o lectie, ceilalti si-o iau peste bot... Dar...care or fi unii si care altii? Că acum mă înjură toti... Hâc... Lasă că-i pocnesc pe toti.", pare să spună smardoiul portului.

9 comentarii:

  1. eu sper sa traim clipa in care si el va fi "judecat" precum tiranul de dinainte de '89. Capetele de acuzare sunt aproape identice!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca ar trebui sa imparta huiduielile acelea cu muuuulti altii. Si nu ma refer neaparat la aparatul din spatele lui, cel care-l sprijina sau ii permite sa taie si sa spanzure. Ci la alte personaje pitoresti, care-s oarecum mai departe de epicentru, dar care au putere de decizie. Si decid mai mereu gresit. Iar piramida e foarte inalta. Pe toate etajele ei gasesti astfel de oameni. Pusi sa conduca alti oameni si facand-o prost. Iar la baza, prostimea. Care se agita de doua-trei ori, mai un meeting, mai un blog (no offense, nu e tintita. Si eu am blog si ma revolt acolo), mai un ziar, mai o emisiune tv, pentru ca apoi sa mearga inainte exact la fel. Revolutia e buna, dar nu trebuie sa se ajunga acolo. Revolutia porneste de la fiecare dintre noi. Daca nu ne-o asumam... 'geaba!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Lorelei

    Ne-ai descris schema clasică de pasare a responsabilitătii în orice dictatură: de la baza piramidei spre vârf si de la vârf spre "prostime". Diluare totală, fără reactie. Exact ce vrea orice dictator, adică OMUL care munceste 16 ore pe zi pentru popor. Problema noastră e exact asta: că nu avem reactie, nici acolo, în noi însine, nici fată de ceea ce se întâmplă în afara noastră. Suntem abulici, inerti, amorali, când nu suntem imorali. Lipsa unei reactii sănătoase ne face depresivi, încrâncenati, agresivi. Asa că...reactia, la timpul ei, e terapeutică si chiar profilactică.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu, recent, am starnit niste valuri. Am plecat cu tinichele de coada de unde am plecat. Am facut o mini-revolutie. Mi-am intrebat colegii, la fel de indignati ca si mine de ce se intampla, "Are you with me?". S-au dat trei pasi inapoi. Acum, una dintre ele vrea sa emigreze, "ca nu mai e de trait in tara asta". Bine, cand ai avut ocazia sa iei atitudine, ai tacut malc. Asa incat eu nu am o problema cu Basescu &comp., eu am un cui impotriva celor de la baza piramidei. Si, asa cum spunea cineva intr-un comentariu, ne meritam soarta. Cu varf si indesat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu inteleg de ce lumea acum il huiduieste pe distinsul marinar din imagine:))...
    Serios!
    Adica noi ca popor l-am reales, cei care au facut-o, evident!
    Dar ca de obicei, ne plangem de mila si nu ne asumam faptele, alegerile...
    Cand ne vom invata oare minte ca popor?, ma intreb eu firesc si probabil destul de naiv si retoric...
    A devenit prea previzibil sa traiesti in Romania si mie nu-mi place previzibilitatea prostiei. Nu prea imi mai incanta simturile ultrasensibile...
    Unde mai pui ca nu cred in schimbarea de care avem nevoie prin violenta, dar daca noi suntem de asa natura, sa fim niste Homo erectus-i care de-abia se ridica in picioare...

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Lorelei

    Si eu am fost în situatii asemănătoare... Colegii mei îsi exprimau nemultumirea pe la colturi, prin spate, iar eu le-am preluat nemultumirile si le-am spus direct, cu gândul să căutăm solutii. Brusc, m-am trezit aproape singur. Să mă supăr pe lasitatea lor, să devin si eu las?

    De asemenea, să nu uităm că Băsescu a fost votat. Asa mârlan cum e. Ne place mârlănia, ce mai!

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Iunia

    De ridicat, ne ridicăm noi în picioare, dar ne e cam greu cu coloana vertebrală.

    Pe de altă parte, dacă vine cineva si îti cere să iei o decizie, promitându-ti, în schimb, ceva, iar acel om nu se tine de cuvânt, tu ce faci? Accepti, doar pentru că ai luat o decizie proastă, mintit fiind? Eu nu accept. Nimeni n-ar trebui să accepte. Nu vreau violentă, dar reactia e firească. Mi-e mai teamă de reactia depresiv-încrâncenată-agresivă a bazei piramidei, decât de manifestarea spumoasă a nemultumirii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Din păcate, baza asta a piramidei, eee...mult şi bine o să mai reziste. E, tare, tare încăpăţânată în prostia ei..............

    RăspundețiȘtergere
  9. Pai eu zic ca inclusiv supararea pe lasitatea lor si zgaltaiala celor in cauza de umeri ar putea ajuta.

    RăspundețiȘtergere