joi, 30 septembrie 2010

Asta e...


Circula, acum vreo câtiva ani, un banc cu iz politic, azi mai actual decât oricând.

Cică un om a mers la o cursă de câini. Avea si el câtiva bani si voia să parieze. Se uita după câinii mai arătosi, mai atletici, cu gândul că ar putea fi câstigători. La un moment dat, o javră amărâtă s-a apropiat de el si i-a spus: "Pariază pe mine!" "Cum să pariez pe tine? Nu vezi ce javră esti?", i-a răspuns omul. "Ascultă-mă! Pariază pe mine si vei trăi bine!"

Omul s-a gândit putin... Totusi, animalul vorbea... Asta ar fi trebuit să însemne ceva. Până la urmă s-a lăsat înduplecat si a pariat pe amărât.

A început cursa. Javra a rămas ultima. Omul încă mai spera, până la sfârsitul cursei. Degeaba. Abia a reusit să ajungă la capăt, cu limba scoasă de un cot... Negru de furie, omul i-a spus: "Păi, bine, javră ordinară, n-ai zis tu să pariez pe tine, n-ai zis că vei învinge si că eu voi trăi bine?"

Răspunsul câinelui a fost scurt: "Asta e..."

E drept, am adaptat bancul, dar nu suficient. Probabil că o adaptare totală ar fi însemnat să vedem javra sărindu-i omului la beregată.

11 comentarii:

  1. Interpelată cam în acelaşi fel în legătură cu pensiile (despre care spusese, la un moment dat, că nu vor scădea), "javra ordinară" nu a dat răspunsul scurt adaptat de tine, ci l-a hăhăit greţos pe cel mai lung: "Da?!? Aşa am zis?!? Cred că eram sub influenţa băuturilor alcoolice...hă, hă, hă!"

    Aaaaahhhhhh, am nişte fantezii fierbinţi răăău cu ipochimenul! Horror! Mai horror chiar şi decât le nutream zi de zi cu Ceauşescu!:((

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate, Alessia. Realitatea depăseste umorul cinic al acestui banc.

    RăspundețiȘtergere
  3. O, da....asta îmi dă fiori....și îmi arată cât de turbată e viața asta....

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa face Băsescu acum. Doar, doar i-o speria pe politisti. Vrea să rstrângă drepturile sindicale. Biet dictator ratat!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Doar e viclean...dar nu deștept....Însă sunt convinsă, că la momentul potrivit, omul potrivit, o să iasă la lumină.....Dar, mai e....

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna de dimineata, tuturor!
    "javra ordinara" are in jurul sau multi "ingrijitori" bine platiti, altfel de mult era aruncata la vreun "adapost".
    Sa nu uitam ca "ingrijitorii" sunt si din afara granitei noastre (pentru ca interesele sunt imense).
    Cand "ingrijitorii" nu vor mai avea nevoie de el, abia atunci va putea fi luat la despuricat "javra"!
    Eu ma minunez in fiecare zi:
    "Doamne, in ce tara traiesc!"
    Boculetzul cel voinic, care n-are frica de nimic a afirmat azi ca o sustine pe templegita aceea de Roberta Anastase, cu alte cuvinte e virgina, mititica!

    RăspundețiȘtergere
  7. Prefer magarii si javrele adevarate.Oamenii travestiti, nu le fac cinste !

    Am in casa un cutz maidanez, e loial si mi-e drag.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu merita sa fie asemanat nici macar cu o ''javra''.Se afla mult prea jos. El are constiinta...javrele instincte animalice

    RăspundețiȘtergere
  9. Îmi pare rău când unui om i se spune asa. Mai rău este că se comportă ca atare.

    RăspundețiȘtergere